Folder ‘Ondervoeding’ beschikbaar in webshop Voedingscentrum

Folder ‘Ondervoeding’ beschikbaar in webshop Voedingscentrum

7 december 2015 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen

Sinds deze week is de folder ‘Ondervoeding’ beschikbaar in de webshop van het Voedingscentrum. De folder is gemaakt samen met Alliantie Voeding Gelderse Vallei. De folder, die ontwikkeld is in het transmuraal zorgpad ondervoeding, kan nu breed in Nederland kan worden ingezet.

Sinds 2013 werken Voedingscentrum en de Alliantie Voeding Gelderse Vallei samen om mensen meer en beter voedingsadvies te geven: vóór, tijdens en ná ziekte. Het verschijnen van deze folder is een mooie stap in het breder beschikbaar stellen van ontwikkelde kennis.

De folder ‘Ondervoeding’ is voor professionals gratis te bestellen in de webshop van het Voedingscentrum. De nieuwe folder staat vol praktische handvatten om voldoende en eiwitrijk te eten en te bewegen. Zorgprofessionals kunnen de folder aanbieden aan ondervoede mensen en gebruiken als leidraad in een gesprek over voeding. Ondervoeding komt vooral voor bij ziekte en bij ouderen. In de gezondheidszorg komen cliënten vaak al ondervoed binnen. Eerdere signalering en goede begeleiding bij ondervoeding en herstel na ziekte levert gezondheidswinst.

Transmuraal zorgpad ondervoeding
In het project transmuraal zorgpad ondervoeding van de Alliantie Voeding bleek dat in veel zorginstellingen een gebrek aan kennis op het gebied van ondervoeding was. Daarop zijn scholingen ontwikkeld, is de website gevoed met kennis opgezet, en werd een folder ontwikkeld met informatie voor de patiënt over het belang van een goede voedingstoestand bij ziekte en herstel. De Alliantie Voeding is blij dat de folder nu is doorontwikkeld en voor heel Nederland beschikbaar komt. Het transmuraal zorgpad ondervoeding is ontwikkeld met support van Menzis. In het project werkten experts van Ziekenhuis Gelderse Vallei, Wageningen Universiteit en uit de eerste lijn samen. De resultaten van het zorgpad ondervoeding zijn recent gepubliceerd in Medisch Contact.

Advertentie

Klik hier om de folder te bestellen


Dit bericht delen