NESPEN abstractbijeenkomst en voorjaarssymposium

NESPEN abstractbijeenkomst en voorjaarssymposium

15 december 2015 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen

Op vrijdag 18 maart 2016 organiseert NESPEN haar Abstractbijeenkomst en Voorjaarssymposium tijdens het voorjaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Gastro-Enterologie (NVGE). Het symposium vindt plaats in het conferentiecentrum Koningshof te Eindhoven.

Programma:
 
9:00 tot 10:30 uur  
Abstract bijeenkomst van NESPEN
Hiervoor kunnen onderzoekers een abstract van hun werk indienen. Zie voor de richtlijnen de website van de NVGE , onder voorjaarscongres 2016 bij ‘abstract indienen’.
 
 
NESPEN prijzen
 
Travel grant
Tijdens de vergaderingen van NESPEN wordt traditioneel een prijs uitgereikt voor het beste abstract tijdens de abstract bijeenkomst. De abstracts worden allereerst volgens de gebruikelijke procedure van de NVGE door de reviewers beoordeeld. Daarna wordt van de abstracts die zijn ingestuurd voor NESPEN, door het bestuur een aparte score gemaakt die resulteert in de uitslag voor de prijs. Sinds het voorjaar 2012 heeft deze prijs de vorm van een ESPEN travelgrant. Dit keer bestaat de prijs uit een travelgrant voor het ESPEN Congres 2016 in Kopenhagen, ter waarde van € 1.250,-. NESPEN hoopt op een groot aantal inzendingen!
 
NESPEN-proefschriftprijs
NESPEN reikt vanaf 2014 jaarlijks een prijs (groot € 500,-) uit voor het beste proefschrift op het gebied van klinische voeding en metabolisme. De prijs wordt uitgereikt tijdens het voorjaarssymposium en de winnaar zal een korte presentatie geven over de inhoud van het proefschrift.

Om voor deze prijs in aanmerking te komen stuurt de promovendus  het proefschrift naar het secretariaat van NESPEN (secretariaat@nvge.nl). De binnengekomen proefschriften worden beoordeeld door een jury bestaande uit bestuursleden van NESPEN. De inzender zal een korte samenvatting t.b.v. van de website van NESPEN (ca. 300 woorden), in persberichtstijl en begrijpelijk voor 'niet-ingewijden’ moeten aanleveren.

De inzender moet lid zijn van NESPEN en bij voorkeur al een keer een presentatie hebben gehouden bij een van de bijeenkomsten van NESPEN (abstract-bijeenkomst, symposium). De ontvangen samenvattingen worden geplaatst in het proefschriftenarchief op de website van NESPEN, gelieve uw aanvraag daarom zowel schriftelijk als digitaal in te zenden.
 
Ook zal de winnaar worden gevraagd een schriftelijke bijdrage te leveren aan het wetenschappelijk katern van Voeding en Visie. Dit gebeurt in overleg met de wetenschappelijk redacteur van het tijdschrift: Gerdien Ligthart-Melis.
 
11:00 tot 13:00 uur
Voorjaarssymposium NESPEN van en voor (onderzoeks)diëtisten, nurse practitioners, verpleegkundig specialisten, ziekenhuisapothekers en andere onderzoekers in op gebied van klinische voeding en metabolisme.
 
Het thema van het minisymposium in 2016 zal zijn ‘ en energiebehoefte’. Een ‘state of the art’ lezing zal gehouden worden door Ir. Peter Weijs, lector gewichtsmanagement Hogeschool van Amsterdam / Senior onderzoeker voeding en diëtetiek VUMC.
 
Hierna is er ruimte voor 5 – 6 (onderzoeks)diëtisten, nurse practitioner, verpleegkundig specialisten, ziekenhuisapothekers en andere voedingsonderzoekers om een korte (7 minuten spreektijd, 3 minuten vragentijd) presentatie te houden over eigen onderzoek.
 
Aanmelden als spreker voor het symposium kan door het sturen van een kort abstract aan Cora Jonkers: c.f.jonkers@amc.nl of Marian de van der Schueren: m.devanderschueren@vumc.nl voor 1 januari 2016. Begin januari zal dan het programma definitief gemaakt worden.
 
De reiskosten van de sprekers worden vergoed. Tevens biedt NESPEN alle sprekers voor 1 jaar een gratis bloklidmaatschap ESPEN/NESPEN aan. 
 
NESPEN is onderdeel van de NVGE (Nederlandse Vereniging voor Gastro-enterologie) en houdt de abstractbijeenkomst en het symposium als onderdeel van het voorjaarscongres van de NVGE. Indien u dit congres wilt bijwonen kunt u zich inschrijven voor 1 of meer dagen via www.nvge.nl.
 
 
Routebeschrijving: het symposium vindt plaats in het conferentiecentrum Koningshof te Eindhoven. Zie voor de routebeschrijving de website van de NVGE, bij het voorjaarscongres 2016.
 

Advertentie

Dit bericht delen