Consumenten besteden meer geld aan duurzaam voedsel
Nederlanders besteedden in 2019 18% meer aan duurzaam voedsel dan het jaar hiervoor. Consumenten zijn best bereid meer aan duurzaam…
Platform voor Voeding en Diëtetiek
Nederlanders besteedden in 2019 18% meer aan duurzaam voedsel dan het jaar hiervoor. Consumenten zijn best bereid meer aan duurzaam…
door Anneke Palsma Iedereen is op zoek naar hét middel tegen COVID-19. Er wordt hard gewerkt om een vaccin te…
Het Nederlandse voorlichtingsmodel over voeding, de Schijf van Vijf, laat zien wat gezond eten inhoudt. Het gaat om een voedingspatroon…
Het merendeel van de Nederlanders is bezig met een gezonde leefstijl. Echter, een begin maken met het verbeteren van de…
Het Kennisinstituut voor Voeding & Huid (KIVH) is het eerste initiatief waarbij specialismen binnen de huid- en voedingsbranche, samenkomen. Het…
Mensen onthouden de locatie van calorierijk voedsel beter dan dat van caloriearm voedsel, blijkt uit onderzoek van Wageningen University &…
Ga als kankerpatiënt niet op eigen initiatief een ketogeen dieet volgen. Overleg altijd met je behandelend arts en/of diëtist of…
Kinderen eten meer groente en bruin volkoren brood en drinken minder suikerhoudende dranken als ze een lunch op school krijgen…
Kinderen worden gezonder als ze op school gezond lunchen, gevarieerd bewegen en in de klas leren over gezond gedrag. Dat…
Het nieuwe Platform Voeding Nederland wil bijdragen aan de gezondheid van inwoners van Nederland op basis van onze gezamenlijke visie…