Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • 31 juli 2025

    Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

  • 30 juli 2025

    Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

  • 29 juli 2025

    Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Koolhydraten en insulinegevoeligheid is het thema van het VOEDINGNL20 congres
20 september 2019 Uit

Koolhydraten en insulinegevoeligheid is het thema van het VOEDINGNL20 congres

Door Majorie Former

Op dinsdag 10 maart 2020 vindt het VOEDINGNL20 congres plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Het thema is ‘Koolhydraten en insulinegevoeligheid’…

Kan een serious game spelen positief werken op de gezondheid?
17 september 2019 Uit

Kan een serious game spelen positief werken op de gezondheid?

Door Majorie Former

Een psychologische training combineren met een spelletje dat zowel educatief als leuk is. Dat kan effect hebben op het immuunsysteem,…

Gevoeligheid jongeren met obesitas of anorexia nervosa voor beloning en straf onderzocht.
12 september 2019 Uit

Gevoeligheid jongeren met obesitas of anorexia nervosa voor beloning en straf onderzocht.

Door Majorie Former

Bij obese jongeren blijkt geen duidelijke rol voor beloning en strafgevoeligheid te bestaan, terwijl jongeren met anorexia nervosa meer gevoelig…

Vitamine D3-waarden herstellen zich na chemotherapie bij borstkanker
23 augustus 2019 Uit

Vitamine D3-waarden herstellen zich na chemotherapie bij borstkanker

Door Majorie Former

Vitamine D speelt samen met calcium een ​​belangrijke rol in de botgezondheid. Lage concentraties van vitamine D worden in verband…

Voedingskundigen maken zich zorgen over nieuw voedselkeuzelogo
7 augustus 2019 Uit

Voedingskundigen maken zich zorgen over nieuw voedselkeuzelogo

Door Majorie Former

 In 2020 lanceert de Rijksoverheid een nieuw voedselkeuzelogo dat consumenten moet helpen om gezondere keuzes te maken. Het proces om…

Verslag van het 12e Nationale Voedingscongres in samenwerking met NESPEN
5 augustus 2019 Uit

Verslag van het 12e Nationale Voedingscongres in samenwerking met NESPEN

Door Majorie Former

Op 14 juni vond het 12e Nationale Voedingscongres plaats in Veenendaal. Dit congres had als thema ‘klinische voeding’. NESPEN en…

Informeer je arts of apotheker als je een kruidenproduct en een medicijn gebruikt
1 augustus 2019 Uit

Informeer je arts of apotheker als je een kruidenproduct en een medicijn gebruikt

Door Majorie Former

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) start een campagne over de wisselwerking tussen medicijnen en kruidenproducten. In de campagne…

Probiotische zuivel verbetert stoelgangproblemen bij ouderen
1 augustus 2019 Uit

Probiotische zuivel verbetert stoelgangproblemen bij ouderen

Door Majorie Former

Veranderingen in de darmmicrobiota kunnen grote gevolgen hebben voor de gezondheid en het welbevinden van ouderen. Met name in verzorgings-…

Hoeveelheid minerale oliën in voedsel gedaald
1 augustus 2019 Uit

Hoeveelheid minerale oliën in voedsel gedaald

Door Majorie Former

De gehaltes minerale oliën in voedselproducten zijn de laatste decennia afgenomen. Dat is gunstig, want vervuiling van voedsel met deze…

Hittegolf? Les je dorst klimaatvriendelijk met kraanwater
23 juli 2019 Uit

Hittegolf? Les je dorst klimaatvriendelijk met kraanwater

Door Majorie Former

Wat we drinken draagt voor bijna een kwart bij aan de totale klimaatbelasting van voeding. Tijdens deze tropische dagen maakt…

Berichten paginering

Vorige 1 … 34 35 36 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 0
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 0
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

10 september 2025 0
Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

4 september 2025 0
Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

1 augustus 2025 0
Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

31 juli 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025