Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 24 november 2025

    Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

  • 23 november 2025

    Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

  • 29 oktober 2025

    Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Ontwikkeling van de Eiwitkenner app voor patiënten met erfelijke stofwisselingsziekten
8 oktober 2019 Uit

Ontwikkeling van de Eiwitkenner app voor patiënten met erfelijke stofwisselingsziekten

Door Majorie Former

Patiënten met metabole ziekten volgen veelal een streng eiwitbeperkt dieet. Een teveel aan eiwit brengt schade toe aan vitale organen…

Hybride vlees heeft de potentie om de vleesminner wél te kunnen bekoren
8 oktober 2019 Uit

Hybride vlees heeft de potentie om de vleesminner wél te kunnen bekoren

Door Odette Bruls

Odette Bruls Een plantrijker eetpatroon is nodig om zowel de planeet als de mens gezond te houden. Initiatieven zijn er…

Fecale transplantatie: onderzoek naar veilige alternatieven
7 oktober 2019 Uit

Fecale transplantatie: onderzoek naar veilige alternatieven

Door Majorie Former

Dr. Olaf Larsen, Assistant Professor Athena Instituut, Vrije Universiteit Amsterdam Ons maagdarmkanaal herbergt een enorme hoeveelheid aan micro-organismen, kortweg de…

Het herfstnummer van Voeding & Visie is online verschenen
1 oktober 2019 Uit

Het herfstnummer van Voeding & Visie is online verschenen

Door Voeding & Visie

Voeding & Visie herfst 2019 is een online-editie. Hierin staan boeiende artikelen over voeding bij MS, het groeiende probleem van…

Koolhydraten en insulinegevoeligheid is het thema van het VOEDINGNL20 congres
20 september 2019 Uit

Koolhydraten en insulinegevoeligheid is het thema van het VOEDINGNL20 congres

Door Majorie Former

Op dinsdag 10 maart 2020 vindt het VOEDINGNL20 congres plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Het thema is ‘Koolhydraten en insulinegevoeligheid’…

Kan een serious game spelen positief werken op de gezondheid?
17 september 2019 Uit

Kan een serious game spelen positief werken op de gezondheid?

Door Majorie Former

Een psychologische training combineren met een spelletje dat zowel educatief als leuk is. Dat kan effect hebben op het immuunsysteem,…

Gevoeligheid jongeren met obesitas of anorexia nervosa voor beloning en straf onderzocht.
12 september 2019 Uit

Gevoeligheid jongeren met obesitas of anorexia nervosa voor beloning en straf onderzocht.

Door Majorie Former

Bij obese jongeren blijkt geen duidelijke rol voor beloning en strafgevoeligheid te bestaan, terwijl jongeren met anorexia nervosa meer gevoelig…

Vitamine D3-waarden herstellen zich na chemotherapie bij borstkanker
23 augustus 2019 Uit

Vitamine D3-waarden herstellen zich na chemotherapie bij borstkanker

Door Majorie Former

Vitamine D speelt samen met calcium een ​​belangrijke rol in de botgezondheid. Lage concentraties van vitamine D worden in verband…

Voedingskundigen maken zich zorgen over nieuw voedselkeuzelogo
7 augustus 2019 Uit

Voedingskundigen maken zich zorgen over nieuw voedselkeuzelogo

Door Majorie Former

 In 2020 lanceert de Rijksoverheid een nieuw voedselkeuzelogo dat consumenten moet helpen om gezondere keuzes te maken. Het proces om…

Verslag van het 12e Nationale Voedingscongres in samenwerking met NESPEN
5 augustus 2019 Uit

Verslag van het 12e Nationale Voedingscongres in samenwerking met NESPEN

Door Majorie Former

Op 14 juni vond het 12e Nationale Voedingscongres plaats in Veenendaal. Dit congres had als thema ‘klinische voeding’. NESPEN en…

Berichten paginering

Vorige 1 … 34 35 36 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

24 november 2025 Uit
Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

23 november 2025 Uit
Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

29 oktober 2025 Uit
Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 Uit
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 Uit
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025