Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • 31 juli 2025

    Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

  • 30 juli 2025

    Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

  • 29 juli 2025

    Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

  • 28 juli 2025

    Obstipatie: dit fruit werkt het beste

  • 26 juli 2025

    Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

  • 25 juli 2025

    Werk in onderzoek: Dr. Annemiek van Wegberg

  • 24 juli 2025

    Het verbeteren van de zorg voor patiënten met chronisch darmfalen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Voedingskundigen maken zich zorgen over nieuw voedselkeuzelogo
7 augustus 2019 Uit

Voedingskundigen maken zich zorgen over nieuw voedselkeuzelogo

Door Majorie Former

 In 2020 lanceert de Rijksoverheid een nieuw voedselkeuzelogo dat consumenten moet helpen om gezondere keuzes te maken. Het proces om…

Verslag van het 12e Nationale Voedingscongres in samenwerking met NESPEN
5 augustus 2019 Uit

Verslag van het 12e Nationale Voedingscongres in samenwerking met NESPEN

Door Majorie Former

Op 14 juni vond het 12e Nationale Voedingscongres plaats in Veenendaal. Dit congres had als thema ‘klinische voeding’. NESPEN en…

Informeer je arts of apotheker als je een kruidenproduct en een medicijn gebruikt
1 augustus 2019 Uit

Informeer je arts of apotheker als je een kruidenproduct en een medicijn gebruikt

Door Majorie Former

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) start een campagne over de wisselwerking tussen medicijnen en kruidenproducten. In de campagne…

Probiotische zuivel verbetert stoelgangproblemen bij ouderen
1 augustus 2019 Uit

Probiotische zuivel verbetert stoelgangproblemen bij ouderen

Door Majorie Former

Veranderingen in de darmmicrobiota kunnen grote gevolgen hebben voor de gezondheid en het welbevinden van ouderen. Met name in verzorgings-…

Hoeveelheid minerale oliën in voedsel gedaald
1 augustus 2019 Uit

Hoeveelheid minerale oliën in voedsel gedaald

Door Majorie Former

De gehaltes minerale oliën in voedselproducten zijn de laatste decennia afgenomen. Dat is gunstig, want vervuiling van voedsel met deze…

Hittegolf? Les je dorst klimaatvriendelijk met kraanwater
23 juli 2019 Uit

Hittegolf? Les je dorst klimaatvriendelijk met kraanwater

Door Majorie Former

Wat we drinken draagt voor bijna een kwart bij aan de totale klimaatbelasting van voeding. Tijdens deze tropische dagen maakt…

Obesitas en bariatrie van twee kanten bekeken
4 juli 2019 Uit

Obesitas en bariatrie van twee kanten bekeken

Door Majorie Former

Dit is het thema van het derde Diëtisten en mondhygiënisten congres dat georganiseerd wordt door Science for Health op 29…

Diëtisten komen in actie: drie uur in de basisverzekering is te weinig en het tarief is te laag.
2 juli 2019 Uit

Diëtisten komen in actie: drie uur in de basisverzekering is te weinig en het tarief is te laag.

Door Majorie Former

Op drie juli a.s. vragen diëtisten en andere paramedici in Den Haag aandacht voor het probleem dat de diëtistische/paramedische zorg…

Afweercellen herinneren zich een hoog cholesterolgehalte
2 juli 2019 Uit

Afweercellen herinneren zich een hoog cholesterolgehalte

Door Majorie Former

Zelfs als statines een te hoog cholesterol bij patiënten hebben verlaagd, is de kans op hart- en vaatziekten nog altijd…

Jonge ouders kiezen vaker voor biologische babyvoeding
27 juni 2019 Uit

Jonge ouders kiezen vaker voor biologische babyvoeding

Door Majorie Former

Jonge ouders kiezen in de supermarkt steeds vaker voor de biologische variant van babyvoeding. Het aanbod biologisch groeit, wat het…

Berichten paginering

Vorige 1 … 34 35 36 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

10 september 2025 0
Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

4 september 2025 0
Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

1 augustus 2025 0
Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

31 juli 2025 0
Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

30 juli 2025 0
Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

29 juli 2025 0
Obstipatie: dit fruit werkt het beste

Obstipatie: dit fruit werkt het beste

28 juli 2025 0
Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

26 juli 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025