Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 24 november 2025

    Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

  • 23 november 2025

    Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

  • 29 oktober 2025

    Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Onderzoek naar leefstijl en reuma in de steigers
4 april 2019 Uit

Onderzoek naar leefstijl en reuma in de steigers

Door Majorie Former

Kan een plantaardig dieet reuma helpen voorkomen of verminderen? Diëtist Wendy Walrabenstein en hoogleraar reumatoloog Dirkjan van Schaardenburg denken van…

Ziekenhuis Rijnstate pakt ondervoeding aan
4 april 2019 Uit

Ziekenhuis Rijnstate pakt ondervoeding aan

Door Majorie Former

Via de Alliantie Voeding in de Zorg werkt Rijnstate samen met Wageningen University & Research aan het verbeteren van de…

Voedingsadvies – Wat vindt de patiënt ervan?
4 april 2019 Uit

Voedingsadvies – Wat vindt de patiënt ervan?

Door Majorie Former

Hoe ervaren patiënten het krijgen van voedingsadvies tijdens ziekenhuisopname? Volgen ze de adviezen ook op ná ontslag? Dit is onderzocht,…

Vertaling van abstracts van artikelen die zijn verschenen in Clinical Nutrition
4 april 2019 Uit

Vertaling van abstracts van artikelen die zijn verschenen in Clinical Nutrition

Door Majorie Former

Effect of meal timing on postprandial glucose responses to a low glycemic index meal: A crossover trial in healthy volunteers…

“Diëtisten, neem je vak serieus. Voeding kan het verschil maken”
4 april 2019 Uit

“Diëtisten, neem je vak serieus. Voeding kan het verschil maken”

Door Majorie Former

Mick Deutz is arts, voedingswetenschapper en hoofdredacteur van Clinical Nutrition. Hij onderzoekt de relatie tussen voeding en metabole processen. We…

Cortrak®-duodenumsondeplaatsing: een oplossing voor meerdere patiënten? Een vooronderzoek naar de toepasbaarheid van elektromagnetisch geleide plaatsing van naso-duodenale voedingssondes.
4 april 2019 Uit

Cortrak®-duodenumsondeplaatsing: een oplossing voor meerdere patiënten? Een vooronderzoek naar de toepasbaarheid van elektromagnetisch geleide plaatsing van naso-duodenale voedingssondes.

Door Majorie Former

Origineel artikel: Cortrak® duodenal tube placements: A solution for more patients? A preliminary survey to the introduction of electromagnetic-guided placement…

Nieuwe functie in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis; de farmadiëtist
4 april 2019 Uit

Nieuwe functie in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis; de farmadiëtist

Door Majorie Former

Ziekenhuisapotheker Jacques Verzijl en diëtist Nellie Overbeeke werken al jaren intensief samen om de interactie tussen voeding en geneesmiddelen op…

Ruim de helft van de volwassenen heeft overgewicht
19 maart 2019 Uit

Ruim de helft van de volwassenen heeft overgewicht

Door Majorie Former

In 2018 gaf 22,4 procent van de volwassenen aan wel eens te roken. Volgens de door hen zelf opgegeven alcoholconsumptie…

Waarom vleesvervanger in de lasagne het milieu spaart
27 februari 2019 Uit

Waarom vleesvervanger in de lasagne het milieu spaart

Door Majorie Former

De Nationale Week Zonder Vlees, van 11 t/m 17 maart, spoort ons aan vaker voor een milieuvriendelijk menu te kiezen.…

12de Nationale Voedingscongres
27 februari 2019 Uit

12de Nationale Voedingscongres

Door Majorie Former

Op 14 juni 2019 vindt het 12e Nationale Voedingscongres plaats in het Van der Valk hotel in Veenendaal. Het Nationale…

Berichten paginering

Vorige 1 … 38 39 40 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

24 november 2025 Uit
Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

23 november 2025 Uit
Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

29 oktober 2025 Uit
Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 Uit
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 Uit
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025