Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 6 mei 2025

    Koffiedrinken kan risico op kwetsbaarheid bij ouderen verlagen

  • 28 april 2025

    Drie jaar na ziekenhuisopname covid: meer dan helft niet volledig hersteld

  • 15 april 2025

    Probiotica kunnen negatieve gevoelens verminderen

  • 31 maart 2025

    Mensen met hartfalen kunnen zonder beperking vocht drinken

  • 19 maart 2025

    Onderzoek naar schoolmaaltijden: kinderen eten liever pasta, dan rijst en aardappelen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  • Podcast
  •  
Inspirerend Kennisevent Voeding & Huid 2024 voor huidprofessionals
15 oktober 2024 0

Inspirerend Kennisevent Voeding & Huid 2024 voor huidprofessionals

Door Majorie Former

Op 14 oktober vond het allereerste Kennisevent Voeding en Huid plaats, een netwerkevent voor voedings- en huidprofessionals. Er waren zo’n…

Nieuwe e-learning ‘Voeding bij borstkanker’ voor diëtisten
3 oktober 2024 0

Nieuwe e-learning ‘Voeding bij borstkanker’ voor diëtisten

Door Majorie Former

Oktober is borstkankermaand. Eén op de zeven vrouwen krijgt ermee te maken. De overlevingskans is relatief hoog door steeds effectievere…

Meer duurzaam voedsel verkocht in 2023 ondanks prijsstijgingen
16 september 2024 0

Meer duurzaam voedsel verkocht in 2023 ondanks prijsstijgingen

Door Majorie Former

Consumenten hebben in 2023 14% meer uitgegeven aan voedsel met een duurzaamheidskeurmerk dan het jaar ervoor. De totale consumentenbestedingen aan…

Eerste Kennis Event Voeding en Huid
30 augustus 2024 0

Eerste Kennis Event Voeding en Huid

Door Voeding & Visie

Op maandag 14 oktober 2024 organiseert het Kennis Instituut Voeding en Huid (KIVH) het eerste Voeding en Huid congres waar…

Eiwitrijke sondevoeding geeft geen verbetering voor IC-patiënten
28 augustus 2024 0

Eiwitrijke sondevoeding geeft geen verbetering voor IC-patiënten

Door Majorie Former

Hoewel eiwitrijke voeding in veel gevallen helpt om spiermassa op te bouwen, gaat dit niet op voor ernstig zieke patiënten…

Behandeling van ondervoeding bespaart miljarden euro’s
22 augustus 2024 0

Behandeling van ondervoeding bespaart miljarden euro’s

Door Majorie Former

Behandeling van ondervoeding kan niet alleen levens redden, maar bespaart ook miljarden euro’s voor de Nederlandse samenleving. Een proactieve aanpak…

Ruim 35% minder suiker in frisdranken
8 augustus 2024 0

Ruim 35% minder suiker in frisdranken

Door Majorie Former

De frisdrankenbranche in Nederland heeft sinds 2012 35,3% suiker gereduceerd in frisdranken. Dat is goed nieuws en meer dan de…

Nieuw raamwerk voor diagnose en behandeling van obesitas: verder kijken dan BMI
6 augustus 2024 0

Nieuw raamwerk voor diagnose en behandeling van obesitas: verder kijken dan BMI

Door Majorie Former

Obesitasexperts introduceren een nieuw raamwerk voor de diagnose en behandeling van obesitas bij volwassenen. Dit raamwerk baseert de diagnose op…

Het effect van voeding tijdens de eerste levensmaanden op de ontwikkeling van overgewicht en obesitas op latere leeftijd
29 juli 2024 0

Het effect van voeding tijdens de eerste levensmaanden op de ontwikkeling van overgewicht en obesitas op latere leeftijd

Door Voeding & Visie

Dr. Stefanie Kouwenhoven | Voeding & Visie Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap | Jaargang 37, nummer 1, Zomer 2024 | Pagina…

Minder goede bacteriën in de darm geeft grotere kans op ernstige infecties
27 juli 2024 0

Minder goede bacteriën in de darm geeft grotere kans op ernstige infecties

Door Majorie Former

De samenstelling van de darmflora is voorspellend voor het ontwikkelen van ernstige infecties zoals longontstekingen. Onderzoekers van Amsterdam UMC en…

Berichten paginering

Vorige 1 … 3 4 5 … 100 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Koffiedrinken kan risico op kwetsbaarheid bij ouderen verlagen

Koffiedrinken kan risico op kwetsbaarheid bij ouderen verlagen

6 mei 2025 0
Drie jaar na ziekenhuisopname covid: meer dan helft niet volledig hersteld

Drie jaar na ziekenhuisopname covid: meer dan helft niet volledig hersteld

28 april 2025 0
Probiotica kunnen negatieve gevoelens verminderen

Probiotica kunnen negatieve gevoelens verminderen

15 april 2025 0
Mensen met hartfalen kunnen zonder beperking vocht drinken

Mensen met hartfalen kunnen zonder beperking vocht drinken

31 maart 2025 0
Onderzoek naar schoolmaaltijden: kinderen eten liever pasta, dan rijst en aardappelen

Onderzoek naar schoolmaaltijden: kinderen eten liever pasta, dan rijst en aardappelen

19 maart 2025 Uit
Impact lichaamssamenstelling donor op uitkomsten van levende nierdonatie

Impact lichaamssamenstelling donor op uitkomsten van levende nierdonatie

12 maart 2025 Uit
Achtste editie Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel van start

Achtste editie Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel van start

3 maart 2025 Uit
Roomaroma maakt magere melk lekkerder, maar beïnvloedt eetgedrag niet

Roomaroma maakt magere melk lekkerder, maar beïnvloedt eetgedrag niet

28 februari 2025 Uit
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tags

Alcohol (56) Allergie (17) Bariatrie (7) Borstvoeding (26) COPD (13) CVRM (3) Darm (107) Depressie (12) Diabetes (129) Dieet (145) Diëtist (253) Duurzaamheid (30) Dysfagie (1) E-Learning (12) Eiwit (105) Fodmap (5) Gedrag (118) Hart- en Vaatziekten (70) Hartfalen (7) IBS (3) Jongeren (32) Kanker (78) Kinderen (161) Klinisch (65) Koemelk (4) Leefstijl (113) Obesitas (98) Oncologie (18) Osteoporose (5) PDS (10) Slikklachten (2) Sonde (45) TIA (66) Vitamine (72)

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

 

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025