Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 24 november 2025

    Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

  • 23 november 2025

    Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

  • 29 oktober 2025

    Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
NESPEN symposium op 23 maart in Veldhoven
16 maart 2018 Uit

NESPEN symposium op 23 maart in Veldhoven

Door Gerdien Ligthart-Melis

Het thema is ‘Voorkomen van ondervoeding in het ziekenhuis, nieuwe voedingsconcepten!’ Hieronder staat het programma van het symposium NESPEN op…

NESPEN symposium op 23 maart in Veldhoven
16 maart 2018 Uit

NESPEN symposium op 23 maart in Veldhoven

Door Majorie Former

Het thema is ‘Voorkomen van ondervoeding in het ziekenhuis, nieuwe voedingsconcepten!’ Hieronder staat het programma van het symposium NESPEN op…

Ernstige twijfels over nut van koolhydraatarm dieet bij overgewicht en diabetes
15 maart 2018 Uit

Ernstige twijfels over nut van koolhydraatarm dieet bij overgewicht en diabetes

Door Majorie Former

In de strijd tegen overgewicht en diabetes zetten veel mensen in op ‘minder suiker’. Sommigen denken daarom dat dan ook…

Winnaars Mail & Win actie Voeding & Visie, winter 2017 zijn bekend
15 maart 2018 Uit

Winnaars Mail & Win actie Voeding & Visie, winter 2017 zijn bekend

Door Majorie Former

In Voeding & Visie, winter 2017, werden drie exemplaren van het Handboek Zwangerschapsdiabetes verloot. De winnaars zijn: Esther Dussel, Anita…

Zijn we straks allemaal allergisch voor brood?
8 maart 2018 Uit

Zijn we straks allemaal allergisch voor brood?

Door Majorie Former

De een heeft een glutenallergie, de ander eet al helemaal geen brood meer en weer iemand anders wil alleen nog…

LUMC start screening oudere patiënt op spoedeisende hulp
3 maart 2018 Uit

LUMC start screening oudere patiënt op spoedeisende hulp

Door Majorie Former

Per 1 maart start het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) met de screening van oudere patiënten op de Spoedeisende Hulp…

Boekrecensie De Eetwijze(r), onzin en onwaarheden over eten ontmaskerd, door Anthony Warner.
3 maart 2018 Uit

Boekrecensie De Eetwijze(r), onzin en onwaarheden over eten ontmaskerd, door Anthony Warner.

Door Majorie Former

De Britse chef-kok / wetenschapsschrijver Anthony Warner strijdt als ‘The Angry Chef’ tegen zogenaamde voedingsdeskundigen en tegen nepnieuws over ‘puur’…

De kwaliteit van gewichtsconsulenten wisselt sterk
16 februari 2018 Uit

De kwaliteit van gewichtsconsulenten wisselt sterk

Door Majorie Former

Het advies van gewichtsconsulenten varieert enorm in kwaliteit. Dat blijkt uit een recente steekproef van de Consumentenbond. Regelmatig verzuimden de…

Minder patiënten met chronische nierschade door verlaging zoutconsumptie
18 januari 2018 Uit

Minder patiënten met chronische nierschade door verlaging zoutconsumptie

Door Majorie Former

Een verlaging van de zoutconsumptie tot maximaal 6 gram per dag kan naar schatting bijna 150.000 gevallen van chronische nierschade…

Nieuwe ESPEN richtlijnen verschenen over klinische voeding bij neurologische aandoeningen.
15 januari 2018 Uit

Nieuwe ESPEN richtlijnen verschenen over klinische voeding bij neurologische aandoeningen.

Door Gerdien Ligthart-Melis

In het tijdschrift Clinical Nutrition is de ‘ESPEN guideline clinical nutrition in neurology’ verschenen, de richtlijnen over klinische voeding bij…

Berichten paginering

Vorige 1 … 45 46 47 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

24 november 2025 Uit
Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

23 november 2025 Uit
Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

29 oktober 2025 Uit
Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 Uit
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 Uit
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025