Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • 31 juli 2025

    Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

  • 30 juli 2025

    Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Programma NESPEN symposium op vrijdag 23 maart in Veldhoven
20 december 2017 Uit

Programma NESPEN symposium op vrijdag 23 maart in Veldhoven

Door Gerdien Ligthart-Melis

Het programma van het NESPEN symposium op vrijdag 23 maart in Veldhoven is bekend.Het thema is: ‘Voorkomen van ondervoeding in…

Programma NESPEN symposium op vrijdag 23 maart in Veldhoven
20 december 2017 Uit

Programma NESPEN symposium op vrijdag 23 maart in Veldhoven

Door Majorie Former

Het programma van het NESPEN symposium op vrijdag 23 maart in Veldhoven is bekend. Het thema is: ‘Voorkomen van ondervoeding…

Vernieuwde uitgave boek Voeding bij gezondheid en ziekte
18 december 2017 Uit

Vernieuwde uitgave boek Voeding bij gezondheid en ziekte

Door Majorie Former

Van het boek Voeding bij gezondheid en ziekte, geschreven door diëtist Nelleke Stegeman is onlangs de 7e druk verschenen. Deze…

Minder depressie door het eten van vette vis.
11 december 2017 Uit

Minder depressie door het eten van vette vis.

Door Majorie Former

Omega 3-vetzuren, aanwezig in vette vissoorten en noten, versterken het effect van antidepressiva. Het AMC pas het ziekenhuismenu hierop aan.…

Tentoonstelling in het Universiteitsmuseum Rijksuniversiteit Groningen ‘Gelukkig Gezond!’ te zien t/m 31 januari 2018
5 december 2017 Uit

Tentoonstelling in het Universiteitsmuseum Rijksuniversiteit Groningen ‘Gelukkig Gezond!’ te zien t/m 31 januari 2018

Door Majorie Former

Healthy Ageing, ofwel de vraag hoe we zo gezond mogelijk oud kunnen worden, is dé uitdaging van deze tijd, horen…

Nieuw advies introductie hoog-allergene voeding bij zuigelingen ter preventie voedselallergie
5 december 2017 Uit

Nieuw advies introductie hoog-allergene voeding bij zuigelingen ter preventie voedselallergie

Door Majorie Former

De Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) heeft een nieuw advies uitgebracht ten aanzien van de vroege introductie van hoog-allergene voeding…

Corien Maljaars ontvangt de DNO-award voor haar project  Zwangerschapsdiabetes & dagelijkse kost.
30 november 2017 Uit

Corien Maljaars ontvangt de DNO-award voor haar project Zwangerschapsdiabetes & dagelijkse kost.

Door Majorie Former

Tijdens het jubileumsymposium van Diabetes Nutrition Organisation (DNO) op 24 november kreeg Corien Maljaars, diëtist en tekstschrijver, de prijs uitgereikt…

Kirsten Berk, diëtist-onderzoeker in het Erasmus MC, promoveerde 29 november op het onderwerp gewichtsverlies en -behoud bij diabetes type 2.
30 november 2017 Uit

Kirsten Berk, diëtist-onderzoeker in het Erasmus MC, promoveerde 29 november op het onderwerp gewichtsverlies en -behoud bij diabetes type 2.

Door Majorie Former

Uit de diverse onderzoeken die Kirsten Berk heeft uitgevoerd, concludeert zij dat een kort durend ‘very low-calorie diet’ blijvend gunstige…

1e Diëtisten- en mondhygiënistencongres in teken van diabetes
27 november 2017 Uit

1e Diëtisten- en mondhygiënistencongres in teken van diabetes

Door Majorie Former

Op 24 november 2017 vond het 1e Diëtisten- en mondhygiënistencongres plaats in Houten met interessante presentaties. Er was meer aanmeldingen…

Inname van contaminanten ingeschat bij eten volgens de Schijf van Vijf
23 november 2017 Uit

Inname van contaminanten ingeschat bij eten volgens de Schijf van Vijf

Door Majorie Former

De inname van de meeste contaminanten via voedsel blijft voor mensen die eten en drinken volgens de Schijf van Vijf…

Berichten paginering

Vorige 1 … 47 48 49 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 0
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 0
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

10 september 2025 0
Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

4 september 2025 0
Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

1 augustus 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025