Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • 31 juli 2025

    Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

  • 30 juli 2025

    Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

  • 29 juli 2025

    Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

  • 28 juli 2025

    Obstipatie: dit fruit werkt het beste

  • 26 juli 2025

    Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

  • 25 juli 2025

    Werk in onderzoek: Dr. Annemiek van Wegberg

  • 24 juli 2025

    Het verbeteren van de zorg voor patiënten met chronisch darmfalen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Nieuw advies introductie hoog-allergene voeding bij zuigelingen ter preventie voedselallergie
5 december 2017 Uit

Nieuw advies introductie hoog-allergene voeding bij zuigelingen ter preventie voedselallergie

Door Majorie Former

De Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) heeft een nieuw advies uitgebracht ten aanzien van de vroege introductie van hoog-allergene voeding…

Corien Maljaars ontvangt de DNO-award voor haar project  Zwangerschapsdiabetes & dagelijkse kost.
30 november 2017 Uit

Corien Maljaars ontvangt de DNO-award voor haar project Zwangerschapsdiabetes & dagelijkse kost.

Door Majorie Former

Tijdens het jubileumsymposium van Diabetes Nutrition Organisation (DNO) op 24 november kreeg Corien Maljaars, diëtist en tekstschrijver, de prijs uitgereikt…

Kirsten Berk, diëtist-onderzoeker in het Erasmus MC, promoveerde 29 november op het onderwerp gewichtsverlies en -behoud bij diabetes type 2.
30 november 2017 Uit

Kirsten Berk, diëtist-onderzoeker in het Erasmus MC, promoveerde 29 november op het onderwerp gewichtsverlies en -behoud bij diabetes type 2.

Door Majorie Former

Uit de diverse onderzoeken die Kirsten Berk heeft uitgevoerd, concludeert zij dat een kort durend ‘very low-calorie diet’ blijvend gunstige…

1e Diëtisten- en mondhygiënistencongres in teken van diabetes
27 november 2017 Uit

1e Diëtisten- en mondhygiënistencongres in teken van diabetes

Door Majorie Former

Op 24 november 2017 vond het 1e Diëtisten- en mondhygiënistencongres plaats in Houten met interessante presentaties. Er was meer aanmeldingen…

Inname van contaminanten ingeschat bij eten volgens de Schijf van Vijf
23 november 2017 Uit

Inname van contaminanten ingeschat bij eten volgens de Schijf van Vijf

Door Majorie Former

De inname van de meeste contaminanten via voedsel blijft voor mensen die eten en drinken volgens de Schijf van Vijf…

NESPEN activiteiten in 2018
20 november 2017 Uit

NESPEN activiteiten in 2018

Door Gerdien Ligthart-Melis

Aankondiging van de voorjaarsvergadering Dutch Digestive Disease Days (waren voorheen de NVGE dagen) op 22 en 23 maart 2018. Abstractsessie…

NESPEN activiteiten in 2018
20 november 2017 Uit

NESPEN activiteiten in 2018

Door Majorie Former

Aankondiging van de voorjaarsvergadering Dutch Digestive Disease Days (waren voorheen de NVGE dagen) op 22 en 23 maart 2018.  …

Grootouders hebben negatieve invloed op gezondheid kind
16 november 2017 Uit

Grootouders hebben negatieve invloed op gezondheid kind

Door Majorie Former

Grootouders zijn vaak geneigd om hun kleinkinderen te verwennen, wat gevolgen heeft voor het gewicht en het voedingspatroon van kinderen.…

Op 19 maart 2018 organiseert Voeding Nederland het congres DE EETPRIKKEL
13 november 2017 Uit

Op 19 maart 2018 organiseert Voeding Nederland het congres DE EETPRIKKEL

Door Majorie Former

Interne eetprikkels kunnen veel betekenen om de verleiding van de omgeving te weerstaan. Het VoedingNederland2018 congres DE EETPRIKKEL biedt inzicht…

Meer diabetes en hart- en vaatziekten door nachtwerk
24 oktober 2017 Uit

Meer diabetes en hart- en vaatziekten door nachtwerk

Door Majorie Former

Werken tijdens nachtelijke uren verhoogt het risico op diabetes mellitus (type 2) en hart- en vaatziekten en veroorzaakt tevens slaapproblemen…

Berichten paginering

Vorige 1 … 47 48 49 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

10 september 2025 0
Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

4 september 2025 0
Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

1 augustus 2025 0
Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

31 juli 2025 0
Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

30 juli 2025 0
Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

29 juli 2025 0
Obstipatie: dit fruit werkt het beste

Obstipatie: dit fruit werkt het beste

28 juli 2025 0
Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

26 juli 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025