Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 24 november 2025

    Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

  • 23 november 2025

    Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

  • 29 oktober 2025

    Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
NESPEN activiteiten in 2018
9 januari 2018 Uit

NESPEN activiteiten in 2018

Door Majorie Former

Voorjaarsvergadering Dutch Digestive Disease Days (voorheen NVGE dagen) op 22 en 23 maart 2018 1. Abstractsessie vrijdag 23 maart Wij…

Voeding geen dikmakende drug
9 januari 2018 Uit

Voeding geen dikmakende drug

Door Majorie Former

Ingezonden Voeding geen dikmakende drug Ingezonden brief bij het artikel: ‘Eetverslaving als oorzaak voor obesitas. Proof of principle voor een…

Nieuws Twee diëtist-onderzoekers zijn recent gepromoveerd
9 januari 2018 Uit

Nieuws Twee diëtist-onderzoekers zijn recent gepromoveerd

Door Majorie Former

Twee diëtist-onderzoekers zijn recent gepromoveerd Op 29 november promoveerde Kirsten Berk aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op het onderwerp ‘Gewichtsverlies…

Programma NESPEN symposium op vrijdag 23 maart in Veldhoven
20 december 2017 Uit

Programma NESPEN symposium op vrijdag 23 maart in Veldhoven

Door Gerdien Ligthart-Melis

Het programma van het NESPEN symposium op vrijdag 23 maart in Veldhoven is bekend.Het thema is: ‘Voorkomen van ondervoeding in…

Programma NESPEN symposium op vrijdag 23 maart in Veldhoven
20 december 2017 Uit

Programma NESPEN symposium op vrijdag 23 maart in Veldhoven

Door Majorie Former

Het programma van het NESPEN symposium op vrijdag 23 maart in Veldhoven is bekend. Het thema is: ‘Voorkomen van ondervoeding…

Vernieuwde uitgave boek Voeding bij gezondheid en ziekte
18 december 2017 Uit

Vernieuwde uitgave boek Voeding bij gezondheid en ziekte

Door Majorie Former

Van het boek Voeding bij gezondheid en ziekte, geschreven door diëtist Nelleke Stegeman is onlangs de 7e druk verschenen. Deze…

Minder depressie door het eten van vette vis.
11 december 2017 Uit

Minder depressie door het eten van vette vis.

Door Majorie Former

Omega 3-vetzuren, aanwezig in vette vissoorten en noten, versterken het effect van antidepressiva. Het AMC pas het ziekenhuismenu hierop aan.…

Tentoonstelling in het Universiteitsmuseum Rijksuniversiteit Groningen ‘Gelukkig Gezond!’ te zien t/m 31 januari 2018
5 december 2017 Uit

Tentoonstelling in het Universiteitsmuseum Rijksuniversiteit Groningen ‘Gelukkig Gezond!’ te zien t/m 31 januari 2018

Door Majorie Former

Healthy Ageing, ofwel de vraag hoe we zo gezond mogelijk oud kunnen worden, is dé uitdaging van deze tijd, horen…

Nieuw advies introductie hoog-allergene voeding bij zuigelingen ter preventie voedselallergie
5 december 2017 Uit

Nieuw advies introductie hoog-allergene voeding bij zuigelingen ter preventie voedselallergie

Door Majorie Former

De Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) heeft een nieuw advies uitgebracht ten aanzien van de vroege introductie van hoog-allergene voeding…

Corien Maljaars ontvangt de DNO-award voor haar project  Zwangerschapsdiabetes & dagelijkse kost.
30 november 2017 Uit

Corien Maljaars ontvangt de DNO-award voor haar project Zwangerschapsdiabetes & dagelijkse kost.

Door Majorie Former

Tijdens het jubileumsymposium van Diabetes Nutrition Organisation (DNO) op 24 november kreeg Corien Maljaars, diëtist en tekstschrijver, de prijs uitgereikt…

Berichten paginering

Vorige 1 … 47 48 49 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

24 november 2025 Uit
Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

23 november 2025 Uit
Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

29 oktober 2025 Uit
Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 Uit
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 Uit
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025