Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 23 november 2025

    Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

  • 29 oktober 2025

    Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Ziektelast en kosten van voedseloverdraagbare ziekten in Nederland
25 juli 2017 Uit

Ziektelast en kosten van voedseloverdraagbare ziekten in Nederland

Door Majorie Former

Jaarlijks onderzoekt het RIVM hoeveel mensen ziek worden van 14 ziekteverwekkers (zoals Salmonella, campylobacter of listeria) die via voedsel in…

Ruim driekwart van de Nederlanders gelooft dat suiker in meer of mindere mate verslavend is
24 juli 2017 Uit

Ruim driekwart van de Nederlanders gelooft dat suiker in meer of mindere mate verslavend is

Door Majorie Former

Nederland behoort tot de top 10 landen als het gaat om suikerconsumptie. 77% van de shoppers gelooft dat suiker (in…

Minder voedselverspilling bij gebruik van diepvriesproducten
24 juli 2017 Uit

Minder voedselverspilling bij gebruik van diepvriesproducten

Door Majorie Former

Consumenten gooien naar verhouding minder diepgevroren groente, aardappelproducten en rood fruit weg dan de verse variant of het alternatief in…

Kom naar ESPEN 2017 in Den Haag
24 juli 2017 Uit

Kom naar ESPEN 2017 in Den Haag

Door Majorie Former

Nog maar twee maanden te gaan tot ESPEN 2017 in Den Haag. Blijf op de hoogte van de laatste vooruitgang…

Zorgen om jonge Syrische vluchteling kinderen: worden ze ook te zwaar?
19 juli 2017 Uit

Zorgen om jonge Syrische vluchteling kinderen: worden ze ook te zwaar?

Door Majorie Former

Voeding & Visie Nederlands platform voor voeding en metabolisme; praktijk en wetenschap Jaargang 30, zomer 2017 Praktijk | Vluchtelingen Pagina…

Wees als diëtist alert op spijsverteringsproblemen om ondervoeding te voorkomen
19 juli 2017 Uit

Wees als diëtist alert op spijsverteringsproblemen om ondervoeding te voorkomen

Door Majorie Former

Voeding & Visie Nederlands platform voor voeding en metabolisme; praktijk en wetenschap Jaargang 30, zomer 2017 Praktijk | Spijsverteringsproblemen Pagina…

FoodforCare – Innovatief patiëntgericht maaltijdconcept Radboudumc
19 juli 2017 Uit

FoodforCare – Innovatief patiëntgericht maaltijdconcept Radboudumc

Door Majorie Former

Voeding & Visie Nederlands platform voor voeding en metabolisme; praktijk en wetenschap Jaargang 30, zomer 2017 Praktijk | Voedingsconcept Pagina…

Voorwoord Voeding & Visie Zomer 2017
19 juli 2017 Uit

Voorwoord Voeding & Visie Zomer 2017

Door Majorie Former

Voeding & Visie Nederlands platform voor voeding en metabolisme; praktijk en wetenschap Jaargang 30, zomer 2017 Pagina 1 Voorwoord Dit…

Effect van het invoeren van een geautomatiseerd voedingsprotocol bij beademde, ernstig zieke patiënten: een retrospectieve “single center” studie
19 juli 2017 Uit

Effect van het invoeren van een geautomatiseerd voedingsprotocol bij beademde, ernstig zieke patiënten: een retrospectieve “single center” studie

Door Majorie Former

Voeding & Visie Nederlands platform voor voeding en metabolisme; praktijk en wetenschap Jaargang 30, zomer 2017 Wetenschap | Clinical Nutrition…

Routebeschrijving voor diëtisten met buitenlandambities
19 juli 2017 Uit

Routebeschrijving voor diëtisten met buitenlandambities

Door Majorie Former

Voeding & Visie Nederlands platform voor voeding en metabolisme; praktijk en wetenschap Jaargang 30, zomer 2017 Praktijk | Buitenland Pagina…

Berichten paginering

Vorige 1 … 50 51 52 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

23 november 2025 Uit
Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

29 oktober 2025 Uit
Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 Uit
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 Uit
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

10 september 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025