Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 4 december 2025

    Richtlijnen Gezondheidsraad benadrukken belang van minder vlees en meer peulvruchten en noten.

  • 24 november 2025

    Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

  • 23 november 2025

    Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

  • 29 oktober 2025

    Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Gezond eten tegen hoge bloeddruk en vaatverkalking
23 maart 2016 Uit

Gezond eten tegen hoge bloeddruk en vaatverkalking

Door Majorie Former

Beide leiden ze afzonderlijk tot een verlaging van de bloeddruk: een dieet met weinig natrium (keukenzout) of een dieet met…

De nieuwe Schijf van Vijf is gelanceerd
23 maart 2016 Uit

De nieuwe Schijf van Vijf is gelanceerd

Door Majorie Former

Op 22 maart presenteerde het Voedingscentrum de nieuwste update van de Schijf van Vijf. Het voorlichtingsmodel in de vorm van…

Vijftien procent van de ziekenhuizenpatiënten is ondervoed bij opname
15 maart 2016 Uit

Vijftien procent van de ziekenhuizenpatiënten is ondervoed bij opname

Door Majorie Former

Bijna 15% van de patiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is op hun eerste opnamedag ondervoed. Dit percentage varieert per medisch…

Verschillende soorten verslavend gedrag hebben deels dezelfde genetische risicofactoren
15 maart 2016 Uit

Verschillende soorten verslavend gedrag hebben deels dezelfde genetische risicofactoren

Door Majorie Former

Mensen die roken consumeren meer cafeïne dan niet-rokers. Maar hoe komt dit? Hebben deze gedragingen dezelfde genetische of omgevingsrisicofactoren? Of…

Koolhydraatbeperkt dieet is geen heilige graal bij de behandeling van het metabool syndroom
15 maart 2016 Uit

Koolhydraatbeperkt dieet is geen heilige graal bij de behandeling van het metabool syndroom

Door Majorie Former

Ingezonden brief van Kirsten Berk, januari 2016, bij het artikel: ‘Te veel nadruk op verlaging van de vetconsumptie heeft de…

Ondervoeding bij ouderen voorkomen: “Goede taakverdeling in monitoring en behandeling is noodzakelijk”
14 maart 2016 Uit

Ondervoeding bij ouderen voorkomen: “Goede taakverdeling in monitoring en behandeling is noodzakelijk”

Door Majorie Former

Ondervoeding bij ouderen wordt vaak niet of te laat gesignaleerd. De gezondheid van mensen gaat hierdoor onnodig achteruit. Dat stellen…

Blootstelling aan Bisfenol A gevaarlijk voor ongeboren kind
14 maart 2016 Uit

Blootstelling aan Bisfenol A gevaarlijk voor ongeboren kind

Door Majorie Former

Het kabinet wil de dagelijkse blootstelling van mensen aan de stof Bisfenol A (BPA) verminderen. Dat schrijft minister Edith Schippers…

Welvaartsziektes om te keren met curatieve voedingsinterventies? 5e Arts en Voeding Congres op 3 juni in Rotterdam
11 maart 2016 Uit

Welvaartsziektes om te keren met curatieve voedingsinterventies? 5e Arts en Voeding Congres op 3 juni in Rotterdam

Door Majorie Former

Van diabetes type 2 is inmiddels bekend dat het omkeerbaar is. Maar in hoeverre kan verse en onbewerkte voeding ook…

Extra gezondheidsvoordelen kauwgom lastig te bewijzen
7 maart 2016 Uit

Extra gezondheidsvoordelen kauwgom lastig te bewijzen

Door Majorie Former

De belangrijkste gezondheidswinst van het kauwen van (suikervrije) kauwgom is dat er meer speeksel wordt aangemaakt door het kauwen. Dat…

Zonder het eten van brood dreigt jodiumtekort
16 februari 2016 Uit

Zonder het eten van brood dreigt jodiumtekort

Door Majorie Former

Hoogleraar Robin Peeters luidt de noodklok voor tekorten aan jodium door het weglaten van brood uit het voedingspatroon. De boterham…

Berichten paginering

Vorige 1 … 60 61 62 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Richtlijnen Gezondheidsraad benadrukken belang van minder vlees en meer peulvruchten en noten.

Richtlijnen Gezondheidsraad benadrukken belang van minder vlees en meer peulvruchten en noten.

4 december 2025 0
Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

24 november 2025 Uit
Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

23 november 2025 Uit
Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

29 oktober 2025 Uit
Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit

Inloggen

  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025