Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • 31 juli 2025

    Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

  • 30 juli 2025

    Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Nederlanders eten onvoldoende fruit, groente en vis
23 april 2015 Uit

Nederlanders eten onvoldoende fruit, groente en vis

Door Majorie Former

Nederlanders eten nog steeds te weinig groente, fruit en vis. Daarbij zijn grote verschillen te zien tussen oud en jong,…

Gewicht is sterk genetisch bepaald
16 april 2015 Uit

Gewicht is sterk genetisch bepaald

Door Majorie Former

Jenny van Dongen onderzoeker aan de Faculteit der Psychologie en Pedagogiek van de VU Amsterdam, onderzocht de relatie tussen de…

RIVM heeft kaliuminname en risicogroepen voor hyperkaliëmie in kaart gebracht
16 april 2015 Uit

RIVM heeft kaliuminname en risicogroepen voor hyperkaliëmie in kaart gebracht

Door Majorie Former

Het is vrijwel onmogelijk om via voeding te veel kalium binnen te krijgen. Maar er zijn wel bepaalde groepen, zoals…

Nieuw bewijs dat visolie een negatief effect heeft op chemotherapie
16 april 2015 Uit

Nieuw bewijs dat visolie een negatief effect heeft op chemotherapie

Door Majorie Former

Kankerpatiënten die chemotherapie ondergaan kunnen tijdens de behandeling visolie-preparaten en vette vis beter laten staan. De onderzoeksgroep van Emile Voest…

Spelen met de zorg van morgen, trendboek e-health in de eerste lijn
24 maart 2015 Uit

Spelen met de zorg van morgen, trendboek e-health in de eerste lijn

Door Majorie Former

Als in 2020 iedereen online consulten kan houden met zijn zorgverlener, dan ontstaat er veel meer concurrentie tussen zorgverleners. Zorgverleners…

Erythritol is veilig voor gebruik in dranken
12 maart 2015 Uit

Erythritol is veilig voor gebruik in dranken

Door Majorie Former

De EFSA heeft de zoetstof erythritol veilig verklaard voor het gebruik in dranken bij een maximaal gehalte van 1,6%. Het…

Minder zout scheelt 2.000 sterfgevallen per jaar.
11 maart 2015 Uit

Minder zout scheelt 2.000 sterfgevallen per jaar.

Door Majorie Former

“Wie van zijn nieren houdt, eet minder zout”, met deze boodschap vraagt de Nierstichting de komende weken extra aandacht voor…

WHO publiceert nieuwe richtlijn voor de inname van vrije suikers
5 maart 2015 Uit

WHO publiceert nieuwe richtlijn voor de inname van vrije suikers

Door Majorie Former

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een nieuwe richtlijn opgesteld voor de inname van suikers gericht op de preventie van cariës en…

Nieuw cahier Foodtopia, het voedsel van de toekomst
4 maart 2015 Uit

Nieuw cahier Foodtopia, het voedsel van de toekomst

Door Majorie Former

Stichting Biowetenschappen en maatschappij heeft een cahier uitgegeven over ‘Foodtopia’, het voedsel van de toekomst. In dit cahier komen twaalf…

Probiotica verbeteren de stoelgang van ouderen in een verpleeghuis
4 maart 2015 Uit

Probiotica verbeteren de stoelgang van ouderen in een verpleeghuis

Door Majorie Former

Recent zijn de resultaten gepubliceerd van een onderzoek in een Nederlands verzorgingshuis naar de effecten van probiotica op de stoelgang…

Berichten paginering

Vorige 1 … 65 66 67 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 0
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 0
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

10 september 2025 0
Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

4 september 2025 0
Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

1 augustus 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025