Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 4 december 2025

    Richtlijnen Gezondheidsraad benadrukken belang van minder vlees en meer peulvruchten en noten.

  • 24 november 2025

    Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

  • 23 november 2025

    Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

  • 29 oktober 2025

    Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Verzadigde vetten zijn geen boosdoeners voor het hart, maar geraffineerde koolhydraten wel.
1 juni 2015 Uit

Verzadigde vetten zijn geen boosdoeners voor het hart, maar geraffineerde koolhydraten wel.

Door Majorie Former

Tijdens het 4e Arts en Voeding congres in het LUMC in Leiden op 29 mei was professor Darius Mozaffarian één…

Nederlanders doen niet massaal mee met voedselhypes
18 mei 2015 Uit

Nederlanders doen niet massaal mee met voedselhypes

Door Majorie Former

Nederlanders zijn niet gevoelig voor voedseltrends en dieetgoeroes. Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau GfK dat in opdracht van het…

Interpol waarschuwt tegen illegale dieetpil DNP
7 mei 2015 Uit

Interpol waarschuwt tegen illegale dieetpil DNP

Door Majorie Former

De internationale politieorganisatie Interpol heeft in 190 landen gewaarschuwd tegen het illegaal verkrijgbare medicijn 2,4-Dinitrophenol (DNP), dat wordt gebruikt als…

60% van de producten bevat minder zout
30 april 2015 Uit

60% van de producten bevat minder zout

Door Majorie Former

Uit onderzoek door de Consumentenbond blijkt dat fabrikanten werk maken van het reduceren van zout in hun producten. 60% van…

Nederlanders eten onvoldoende fruit, groente en vis
23 april 2015 Uit

Nederlanders eten onvoldoende fruit, groente en vis

Door Majorie Former

Nederlanders eten nog steeds te weinig groente, fruit en vis. Daarbij zijn grote verschillen te zien tussen oud en jong,…

Gewicht is sterk genetisch bepaald
16 april 2015 Uit

Gewicht is sterk genetisch bepaald

Door Majorie Former

Jenny van Dongen onderzoeker aan de Faculteit der Psychologie en Pedagogiek van de VU Amsterdam, onderzocht de relatie tussen de…

RIVM heeft kaliuminname en risicogroepen voor hyperkaliëmie in kaart gebracht
16 april 2015 Uit

RIVM heeft kaliuminname en risicogroepen voor hyperkaliëmie in kaart gebracht

Door Majorie Former

Het is vrijwel onmogelijk om via voeding te veel kalium binnen te krijgen. Maar er zijn wel bepaalde groepen, zoals…

Nieuw bewijs dat visolie een negatief effect heeft op chemotherapie
16 april 2015 Uit

Nieuw bewijs dat visolie een negatief effect heeft op chemotherapie

Door Majorie Former

Kankerpatiënten die chemotherapie ondergaan kunnen tijdens de behandeling visolie-preparaten en vette vis beter laten staan. De onderzoeksgroep van Emile Voest…

Spelen met de zorg van morgen, trendboek e-health in de eerste lijn
24 maart 2015 Uit

Spelen met de zorg van morgen, trendboek e-health in de eerste lijn

Door Majorie Former

Als in 2020 iedereen online consulten kan houden met zijn zorgverlener, dan ontstaat er veel meer concurrentie tussen zorgverleners. Zorgverleners…

Erythritol is veilig voor gebruik in dranken
12 maart 2015 Uit

Erythritol is veilig voor gebruik in dranken

Door Majorie Former

De EFSA heeft de zoetstof erythritol veilig verklaard voor het gebruik in dranken bij een maximaal gehalte van 1,6%. Het…

Berichten paginering

Vorige 1 … 65 66 67 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Richtlijnen Gezondheidsraad benadrukken belang van minder vlees en meer peulvruchten en noten.

Richtlijnen Gezondheidsraad benadrukken belang van minder vlees en meer peulvruchten en noten.

4 december 2025 0
Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

24 november 2025 Uit
Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

23 november 2025 Uit
Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

29 oktober 2025 Uit
Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit

Inloggen

  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025