Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • 31 juli 2025

    Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

  • 30 juli 2025

    Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Hollandse pot is nog steeds populair
6 november 2013 Uit

Hollandse pot is nog steeds populair

Door Majorie Former

Uit onderzoek van HAK blijkt dat de meeste Nederlanders gedurende de week nog steeds overwegend een Hollandse maaltijd op tafel…

Is Ramadanvasten tijdens zwangerschap veilig?
28 oktober 2013 Uit

Is Ramadanvasten tijdens zwangerschap veilig?

Door Majorie Former

Ramadan brengt voor veel moslims radicale veranderingen in hun leefstijl teweeg. Aangezien deze maand belangrijk is voor de moslimgemeenschap, zullen…

Twee op de drie Nederlanders vindt voedsel te duur
24 oktober 2013 Uit

Twee op de drie Nederlanders vindt voedsel te duur

Door Majorie Former

De meeste Nederlanders (64%) vinden de huidige voedselprijzen (te) hoog. Dit blijkt uit de recente Foodmonitor die The Food Agency…

Rol van de diëtist in het bedrijfsleven
15 oktober 2013 Uit

Rol van de diëtist in het bedrijfsleven

Door Majorie Former

Wat is de rol van de diëtist in het bedrijfsleven? En hoe kan het onderwijsprogramma hier beter op worden aangesloten?…

Resultaten Voedselconsumptiepeiling-Ouderen 2010-2012 uitgevoerd door het RIVM
8 oktober 2013 Uit

Resultaten Voedselconsumptiepeiling-Ouderen 2010-2012 uitgevoerd door het RIVM

Door Majorie Former

Zelfstandig-wonende 70-plussers eten meer ongezonde verzadigde vetzuren en zout en minder volkoren producten, fruit en vis dan aanbevolen. Eén op…

Documentaire-reeks naar aanleiding van het boek Fresco’s Paradijs
8 oktober 2013 Uit

Documentaire-reeks naar aanleiding van het boek Fresco’s Paradijs

Door Majorie Former

Vanaf 13 oktober zal een zesdelige tv-serie door HUMAN TV worden uitgezonden met Louise Fresco in de hoofdrol. Naar aanleiding…

Screening met MUST op ondervoeding niet betrouwbaar
2 oktober 2013 Uit

Screening met MUST op ondervoeding niet betrouwbaar

Door Majorie Former

De prestatie-indicator voor ondervoeding die Nederlandse ziekenhuizen gebruiken leidt te vaak tot verkeerde inschatting van de voedingstoestand. Het gebruik van…

Overgewicht moeder beïnvloedt bloeddruk bij kind
26 september 2013 Uit

Overgewicht moeder beïnvloedt bloeddruk bij kind

Door Majorie Former

Kinderen van moeders met overgewicht hebben meer kans op hoge bloeddruk op vijfjarige leeftijd. Dat blijkt uit de ABCD-studie in…

Vijf mythes over sportvoeding
19 september 2013 Uit

Vijf mythes over sportvoeding

Door Majorie Former

Wat voor voeding in het algemeen geldt, geldt voor sportvoeding in het bijzonder. Feiten en fabels zijn soms lastig uit…

Leefstijlinterventie op maat bij diabetes mellitus type 2
19 september 2013 Uit

Leefstijlinterventie op maat bij diabetes mellitus type 2

Door Majorie Former

Mensen met diabetes type 2 reageren verschillend op de aangeboden behandelingen. Is vooraf te bepalen of een therapie wel of…

Berichten paginering

Vorige 1 … 73 74 75 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 0
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 0
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

10 september 2025 0
Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

4 september 2025 0
Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

1 augustus 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025