Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • 31 juli 2025

    Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

  • 30 juli 2025

    Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

  • 29 juli 2025

    Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

  • 28 juli 2025

    Obstipatie: dit fruit werkt het beste

  • 26 juli 2025

    Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

  • 25 juli 2025

    Werk in onderzoek: Dr. Annemiek van Wegberg

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Voedingsgeneeskunde; een nieuw vakdiscipline?
23 november 2012 Uit

Voedingsgeneeskunde; een nieuw vakdiscipline?

Door Majorie Former

Verslag 1e Landelijk Voedingsgeneeskundig Congres georganiseerd door het NNG op 21 november 2012. Het ‘1e Landelijk Voedingsgeneeskundig Congres, tussen feiten…

Welke factoren beïnvloeden implementatie intensieve voedingszorg voor ouderen met een gebroken heup.
31 oktober 2012 Uit

Welke factoren beïnvloeden implementatie intensieve voedingszorg voor ouderen met een gebroken heup.

Door Majorie Former

Promotie mw.drs. José J.L. Breedveld-Peters, onderzoeksdiëtist Universiteit Maastricht Op vrijdag 16 november promoveert onderzoeksdiëtist José J.L. Breedveld-Peters aan de Universiteit…

Allemaal aan de sprinkhanen!
23 oktober 2012 Uit

Allemaal aan de sprinkhanen!

Door Majorie Former

Duurzaam, gezond, veilig én lekker. Er is niets dat insecten ervan kan weerhouden om hét voedsel van de toekomst te…

Sport en gezondheid: door behouden van darmintegriteit, stressbeheersing en probiotica meer kans op succes
23 oktober 2012 Uit

Sport en gezondheid: door behouden van darmintegriteit, stressbeheersing en probiotica meer kans op succes

Door Majorie Former

De darm is een van de grootste organen in ons lichaam en wordt, net als de longen, door slechts een…

De diëtist die promotieonderzoek doet
23 oktober 2012 Uit

De diëtist die promotieonderzoek doet

Door Majorie Former

Het is niet meer uniek, maar nog steeds een beetje bijzonder als een diëtist een proefschrift schrijft. In dit dubbelinterview…

Voeding dreumesen en peuters lang niet altijd volwaardig
23 oktober 2012 Uit

Voeding dreumesen en peuters lang niet altijd volwaardig

Door Majorie Former

Nutricia heeft in samenwerking met diëtisten de Eet Compleet Test ontwikkeld die op kinderdagverblijven in heel Nederland wordt uitgevoerd. Uit…

Twee generaties diëtisten: zo moeder, zo dochter?
23 oktober 2012 Uit

Twee generaties diëtisten: zo moeder, zo dochter?

Door Majorie Former

Twee moeder-dochterduo’s, allen diëtist, kijken terug op hun beroepskeuze, opleiding en werk. Wat is er veranderd in de afgelopen jaren…

MalnuCare als eten een zorg wordt, specialist in ondervoeding
23 oktober 2012 Uit

MalnuCare als eten een zorg wordt, specialist in ondervoeding

Door Majorie Former

In Nederland komt (dreigende) ondervoeding in de zorg nog op grote schaal voor. De behandeling van ondervoeding gebeurt nu voornamelijk…

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) is een integrale aanpak die effect heeft
23 oktober 2012 Uit

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) is een integrale aanpak die effect heeft

Door Majorie Former

Samenwerking van overheid, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en zorginstanties om overgewicht bij jongeren te bestrijden heeft effect. De gezonde keuze moet…

Voedingsadvies bij lactose-intolerantie
23 oktober 2012 Uit

Voedingsadvies bij lactose-intolerantie

Door Majorie Former

Mensen zijn soms niet in staat om lactose (melksuiker) in de voeding goed te verteren. Dit leidt tot darmklachten. De…

Berichten paginering

Vorige 1 … 79 80 81 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

10 september 2025 0
Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

4 september 2025 0
Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

1 augustus 2025 0
Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

31 juli 2025 0
Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

30 juli 2025 0
Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

29 juli 2025 0
Obstipatie: dit fruit werkt het beste

Obstipatie: dit fruit werkt het beste

28 juli 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025