Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 23 november 2025

    Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

  • 29 oktober 2025

    Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Nieuw cahier Foodtopia, het voedsel van de toekomst
4 maart 2015 Uit

Nieuw cahier Foodtopia, het voedsel van de toekomst

Door Majorie Former

Stichting Biowetenschappen en maatschappij heeft een cahier uitgegeven over ‘Foodtopia’, het voedsel van de toekomst. In dit cahier komen twaalf…

Probiotica verbeteren de stoelgang van ouderen in een verpleeghuis
4 maart 2015 Uit

Probiotica verbeteren de stoelgang van ouderen in een verpleeghuis

Door Majorie Former

Recent zijn de resultaten gepubliceerd van een onderzoek in een Nederlands verzorgingshuis naar de effecten van probiotica op de stoelgang…

Schoolprogramma ter preventie van overgewicht zorgt voor gezonder eetpatroon vmbo-jongeren
2 maart 2015 Uit

Schoolprogramma ter preventie van overgewicht zorgt voor gezonder eetpatroon vmbo-jongeren

Door Majorie Former

Jongeren op het vmbo zijn steeds vaker te dik. In het lesprogramma DOiT, dat door onderzoekers van VUmc is ontwikkeld,…

Groei en diabetesrisico bij Hindostanen anders
2 maart 2015 Uit

Groei en diabetesrisico bij Hindostanen anders

Door Majorie Former

Mensen uit Zuid-Azië hebben een hoger risico om diabetes type 2 en hart- en vaatziekten te ontwikkelen dan West-Europeanen. Leontine…

Het mannelijke van vlees eten is op zijn retour
20 februari 2015 Uit

Het mannelijke van vlees eten is op zijn retour

Door Majorie Former

Vlees eten en mannelijkheid worden vaak met elkaar in verband gebracht onder het motto dat “echte mannen” bij uitstek grote…

Wageningen University benoemt twee hoogleraren bij afdeling Humane Voeding
18 februari 2015 Uit

Wageningen University benoemt twee hoogleraren bij afdeling Humane Voeding

Door Majorie Former

Wageningen University heeft per 1 juni 2015 twee gewoon hoogleraren benoemd bij de afdeling Humane Voeding. Het gaat om prof.…

Tentoonstelling FOODTOPIA over voedselinnovaties in Nederland
11 februari 2015 Uit

Tentoonstelling FOODTOPIA over voedselinnovaties in Nederland

Door Majorie Former

FOODTOPIA in Museum Boerhaave is een bloemlezing uit ruim een eeuw voedselinnovaties in Nederland. Voedselexpert Louise O. Fresco toont als…

Kinderen met diabetes type 1 hebben minder diverse darmmicrobiota
10 februari 2015 Uit

Kinderen met diabetes type 1 hebben minder diverse darmmicrobiota

Door Majorie Former

Kinderen die aanleg hebben voor het krijgen van diabetes type 1 krijgen de ziekte alleen bij een minder diverse darmmicrobiota.…

Onderzoek naar voeding tijdens nachtdienst
9 februari 2015 Uit

Onderzoek naar voeding tijdens nachtdienst

Door Majorie Former

Nachtdiensten in de zorg kunnen een aanslag zijn op de gezondheid. Welke rol speelt voeding hierin? Hierover is nog veel…

Nieuwe NDF Voedingsrichtlijn diabetes 2015; voedingszorg op maat
6 februari 2015 Uit

Nieuwe NDF Voedingsrichtlijn diabetes 2015; voedingszorg op maat

Door Majorie Former

Donderdag 5 februari presenteerde de Nederlandse Diabetes Federatie de nieuwe NDF Voedingsrichtlijn diabetes. Voor dit symposium bestond grote belangstelling. De…

Berichten paginering

Vorige 1 … 66 67 68 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

23 november 2025 Uit
Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

29 oktober 2025 Uit
Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 Uit
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 Uit
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

10 september 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025