Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 4 december 2025

    Richtlijnen Gezondheidsraad benadrukken belang van minder vlees en meer peulvruchten en noten.

  • 24 november 2025

    Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

  • 23 november 2025

    Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

  • 29 oktober 2025

    Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Minder zout scheelt 2.000 sterfgevallen per jaar.
11 maart 2015 Uit

Minder zout scheelt 2.000 sterfgevallen per jaar.

Door Majorie Former

“Wie van zijn nieren houdt, eet minder zout”, met deze boodschap vraagt de Nierstichting de komende weken extra aandacht voor…

WHO publiceert nieuwe richtlijn voor de inname van vrije suikers
5 maart 2015 Uit

WHO publiceert nieuwe richtlijn voor de inname van vrije suikers

Door Majorie Former

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een nieuwe richtlijn opgesteld voor de inname van suikers gericht op de preventie van cariës en…

Nieuw cahier Foodtopia, het voedsel van de toekomst
4 maart 2015 Uit

Nieuw cahier Foodtopia, het voedsel van de toekomst

Door Majorie Former

Stichting Biowetenschappen en maatschappij heeft een cahier uitgegeven over ‘Foodtopia’, het voedsel van de toekomst. In dit cahier komen twaalf…

Probiotica verbeteren de stoelgang van ouderen in een verpleeghuis
4 maart 2015 Uit

Probiotica verbeteren de stoelgang van ouderen in een verpleeghuis

Door Majorie Former

Recent zijn de resultaten gepubliceerd van een onderzoek in een Nederlands verzorgingshuis naar de effecten van probiotica op de stoelgang…

Schoolprogramma ter preventie van overgewicht zorgt voor gezonder eetpatroon vmbo-jongeren
2 maart 2015 Uit

Schoolprogramma ter preventie van overgewicht zorgt voor gezonder eetpatroon vmbo-jongeren

Door Majorie Former

Jongeren op het vmbo zijn steeds vaker te dik. In het lesprogramma DOiT, dat door onderzoekers van VUmc is ontwikkeld,…

Groei en diabetesrisico bij Hindostanen anders
2 maart 2015 Uit

Groei en diabetesrisico bij Hindostanen anders

Door Majorie Former

Mensen uit Zuid-Azië hebben een hoger risico om diabetes type 2 en hart- en vaatziekten te ontwikkelen dan West-Europeanen. Leontine…

Het mannelijke van vlees eten is op zijn retour
20 februari 2015 Uit

Het mannelijke van vlees eten is op zijn retour

Door Majorie Former

Vlees eten en mannelijkheid worden vaak met elkaar in verband gebracht onder het motto dat “echte mannen” bij uitstek grote…

Wageningen University benoemt twee hoogleraren bij afdeling Humane Voeding
18 februari 2015 Uit

Wageningen University benoemt twee hoogleraren bij afdeling Humane Voeding

Door Majorie Former

Wageningen University heeft per 1 juni 2015 twee gewoon hoogleraren benoemd bij de afdeling Humane Voeding. Het gaat om prof.…

Tentoonstelling FOODTOPIA over voedselinnovaties in Nederland
11 februari 2015 Uit

Tentoonstelling FOODTOPIA over voedselinnovaties in Nederland

Door Majorie Former

FOODTOPIA in Museum Boerhaave is een bloemlezing uit ruim een eeuw voedselinnovaties in Nederland. Voedselexpert Louise O. Fresco toont als…

Kinderen met diabetes type 1 hebben minder diverse darmmicrobiota
10 februari 2015 Uit

Kinderen met diabetes type 1 hebben minder diverse darmmicrobiota

Door Majorie Former

Kinderen die aanleg hebben voor het krijgen van diabetes type 1 krijgen de ziekte alleen bij een minder diverse darmmicrobiota.…

Berichten paginering

Vorige 1 … 66 67 68 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Richtlijnen Gezondheidsraad benadrukken belang van minder vlees en meer peulvruchten en noten.

Richtlijnen Gezondheidsraad benadrukken belang van minder vlees en meer peulvruchten en noten.

4 december 2025 0
Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

24 november 2025 Uit
Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

23 november 2025 Uit
Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

29 oktober 2025 Uit
Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit

Inloggen

  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025