Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 4 december 2025

    Richtlijnen Gezondheidsraad benadrukken belang van minder vlees en meer peulvruchten en noten.

  • 24 november 2025

    Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

  • 23 november 2025

    Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

  • 29 oktober 2025

    Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Minister Schippers gaat zoutreductie niet wettelijk regelen
3 juni 2013 Uit

Minister Schippers gaat zoutreductie niet wettelijk regelen

Door Majorie Former

Minister Schippers vindt dat een snellere en betere doorvoering van zoutreductie in levensmiddelen noodzakelijk is. De Consumentenbond, de Hartstichting en…

Diabetes en ramadan: maak het bespreekbaar. Toolbox voor behandelaars
22 mei 2013 Uit

Diabetes en ramadan: maak het bespreekbaar. Toolbox voor behandelaars

Door Majorie Former

Nederland telt zo’n 90.000 moslims met diabetes. Velen maken de keuze om mee te doen aan de ramadan en te…

Economische crisis leidt tot gezonder voedingspatroon
21 mei 2013 Uit

Economische crisis leidt tot gezonder voedingspatroon

Door Majorie Former

Mensen lijken door de economische crisis niet ongezonder te zijn gaan eten. Sterker nog, Nederlanders kopen minder ongezonde snacks en…

Frisdrank en vruchtensappen gezoet met suiker vergroten de kans op nierstenen.
20 mei 2013 Uit

Frisdrank en vruchtensappen gezoet met suiker vergroten de kans op nierstenen.

Door Majorie Former

Veel drinken zorgt er over het algemeen voor dat nierstenen niet gevormd worden, maar dat is wel afhankelijk van wat…

Eiwitsuppletie verbetert effect van training op spiermassa bij ouderen
10 mei 2013 Uit

Eiwitsuppletie verbetert effect van training op spiermassa bij ouderen

Door Majorie Former

De onderzoeksgroep van Prof. Luc van Loon aan de Universiteit van Maastricht richt zich op de invloed van voeding en…

Een gezondheidsboodschap ter voorkoming van hart- en vaatziekten en kanker
6 mei 2013 Uit

Een gezondheidsboodschap ter voorkoming van hart- en vaatziekten en kanker

Door Majorie Former

De American Heart Association (AHA) heeft zeven idealen opgesteld om hart en vaatziekten en kanker te voorkomen. Dit zijn: verstandig…

Frisdrank kan het risico op diabetes verhogen
29 april 2013 Uit

Frisdrank kan het risico op diabetes verhogen

Door Majorie Former

Eén blikje frisdrank per dag kan het risico op diabetes op latere leeftijd al verhogen. Dat meldt de BBC naar…

Kinderen die vaker eten zijn minder zwaar
15 april 2013 Uit

Kinderen die vaker eten zijn minder zwaar

Door Majorie Former

Kinderen die verspreid over de dag meer maaltijden eten, hebben minder vaak overgewicht dan kinderen die maar drie keer per…

Financiële prikkel helpt werknemers af te vallen
9 april 2013 Uit

Financiële prikkel helpt werknemers af te vallen

Door Majorie Former

Uit onderzoek van het American College of Physicans gepubliceerd in het tijdschrift Annals of Internal Medicine in april blijkt dat…

Floor Neelemaat wint de I-pad-actie met haar onderzoek naar het effect van voedingsinterventie op valincidentie bij ouderen
9 april 2013 Uit

Floor Neelemaat wint de I-pad-actie met haar onderzoek naar het effect van voedingsinterventie op valincidentie bij ouderen

Door Majorie Former

Voor de ‘Win een I-pad’-actie op de website konden artikelen worden ingestuurd. Er zijn 12 artikelen ingestuurd allen afkomstig van…

Berichten paginering

Vorige 1 … 76 77 78 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Richtlijnen Gezondheidsraad benadrukken belang van minder vlees en meer peulvruchten en noten.

Richtlijnen Gezondheidsraad benadrukken belang van minder vlees en meer peulvruchten en noten.

4 december 2025 Uit
Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

24 november 2025 Uit
Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

23 november 2025 Uit
Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

29 oktober 2025 Uit
Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 Uit
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 Uit
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025