Nieuwe kijk op verzadigd vet
Nieuwe kijk op verzadigd vet De wetenschappelijke kijk op verzadigde vetten en gezondheid wordt genuanceerder. De nadruk verschuift van het…
Platform voor Voeding en Diëtetiek
Nieuwe kijk op verzadigd vet De wetenschappelijke kijk op verzadigde vetten en gezondheid wordt genuanceerder. De nadruk verschuift van het…
Mindfulness helpt om met aandacht te leven en bewust te eten Mindfulness is een levenshouding die gericht is op aandacht…
NIEUWS VodiService start nieuwe website voor mensen met diabetes Wereldwijd neemt het aantal diabetespatiënten toe. Het is belangrijk deze mensen…
nieuws Oergondisch genieten Een levensstijl vanuit de oorsprong Aan het eind van het jaar hoopt het team Oergezond het kookboek…
nieuws Veel patiënten met hoofd-halskanker zijn ondervoed Bijna twintig procent van de hoofd-halskankerpatiënten is ondervoed in de periode voorafgaand aan…
Nutrigenomics: over eten, genen en gezondheid Nutrigenomics is een nog jong wetenschappelijk onderzoeksgebied naar hoe voeding inwerkt op iemands genen.…
Plantaardige voeding en botgezondheid’ Verslag wereldcongres over Osteoporose in Florence ‘Een gevarieerde voeding met voldoende vitamine D en calcium en…
Diëtisten kijken over de grenzen van hun eigen vakgebied heen. Zo horen nieuwe ontwikkelingen op het gebied van etikettering van…
Probiotica: effecten in de meta-analyse Probiotica kunnen verschillende effecten op de gezondheid hebben. De heterogeniteit in de gebruikte bacteriestammen en…
Xylitol: zoet ën goed voor het gebit Xylitol heeft dezelfde zoetheid als suiker, maar bevat veertig procent minder calorieën en…