Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 10 juli 2025

    Baanbrekend onderzoek naar insulineproducerende cellen in behandeling diabetes type 1

  • 27 juni 2025

    Onderzoek naar interactie tussen darmmicrobiota en immuunreacties bij zwangere vrouwen met obesitas

  • 17 juni 2025

    Nieuwe voedingsaanbevelingen voor de Belgische bevolking

  • 16 juni 2025

    Specifieke voeding en beweging voor behoud van spieren bij afvallen

  • 3 juni 2025

    Type 1 diabetes en spiergezondheid: leefstijl maakt het verschil, niet de ziekte

  • 26 mei 2025

    Hormonen beïnvloeden darmmicrobioom van vrouwen

  • 14 mei 2025

    Jongvolwassenen krijgen vaker kanker, vooral jonge vrouwen

  • 6 mei 2025

    Koffiedrinken kan risico op kwetsbaarheid bij ouderen verlagen

  • 28 april 2025

    Drie jaar na ziekenhuisopname covid: meer dan helft niet volledig hersteld

  • 15 april 2025

    Probiotica kunnen negatieve gevoelens verminderen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Is glutenvrije voeding veilig voor coeliakiepatiënten?
7 januari 2013 Uit

Is glutenvrije voeding veilig voor coeliakiepatiënten?

Door Majorie Former

Van speciale glutenvrije voeding verwacht je dat het geen gluten bevat. Uit onderzoek gepubliceerd in The American Journal of Clinical…

Licht overgewicht verlaagt kans op vroegtijdige dood
5 januari 2013 Uit

Licht overgewicht verlaagt kans op vroegtijdige dood

Door Majorie Former

Personen met een BMI tussen de 25 en 35 hebben een lagere kans om vroegtijdig te sterven dan mensen met…

Patiënt geneest sneller met vers voedsel uit regio
28 december 2012 Uit

Patiënt geneest sneller met vers voedsel uit regio

Door Majorie Former

Het gebruik van verse streekproducten in zorginstellingen drukt het gebruik van dure bijvoeding en dito medicijnen en gaat bovendien voedselverspilling…

Vierde NutriTorial Hugo Heymans: “Bij de geboorte ben je nog niet helemaal ‘af’”
18 december 2012 Uit

Vierde NutriTorial Hugo Heymans: “Bij de geboorte ben je nog niet helemaal ‘af’”

Door Majorie Former

Hoe leert een baby eten? Dat is het onderwerp van alweer de vierde NutriTorial. Emeritus hoogleraar en kinderarts dr. Heymans,…

Effectiviteit van aanpak ondervoeding ouderen is onduidelijk
6 december 2012 Uit

Effectiviteit van aanpak ondervoeding ouderen is onduidelijk

Door Majorie Former

Ondervoeding bij ouderen en bij patiënten die zijn opgenomen in het ziekenhuis, komt vaak voor en wordt gezien als een…

Voedingsgeneeskunde; een nieuw vakdiscipline?
23 november 2012 Uit

Voedingsgeneeskunde; een nieuw vakdiscipline?

Door Majorie Former

Verslag 1e Landelijk Voedingsgeneeskundig Congres georganiseerd door het NNG op 21 november 2012. Het ‘1e Landelijk Voedingsgeneeskundig Congres, tussen feiten…

31 oktober 2012 Uit

Welke factoren beïnvloeden implementatie intensieve voedingszorg voor ouderen met een gebroken heup.

Door Majorie Former

Promotie mw.drs. José J.L. Breedveld-Peters, onderzoeksdiëtist Universiteit Maastricht Op vrijdag 16 november promoveert onderzoeksdiëtist José J.L. Breedveld-Peters aan de Universiteit…

Voedingsadvies bij lactose-intolerantie
23 oktober 2012 Uit

Voedingsadvies bij lactose-intolerantie

Door Majorie Former

Mensen zijn soms niet in staat om lactose (melksuiker) in de voeding goed te verteren. Dit leidt tot darmklachten. De…

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) is een integrale aanpak die effect heeft
23 oktober 2012 Uit

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) is een integrale aanpak die effect heeft

Door Majorie Former

Samenwerking van overheid, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en zorginstanties om overgewicht bij jongeren te bestrijden heeft effect. De gezonde keuze moet…

MalnuCare als eten een zorg wordt, specialist in ondervoeding
23 oktober 2012 Uit

MalnuCare als eten een zorg wordt, specialist in ondervoeding

Door Majorie Former

In Nederland komt (dreigende) ondervoeding in de zorg nog op grote schaal voor. De behandeling van ondervoeding gebeurt nu voornamelijk…

Berichten paginering

Vorige 1 … 77 78 79 … 101 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

biology, research, laboratory, science, medical, lab, scientist, scientific, precision, medicine, experiment, doctor, liquid, petri dish, microbiology, biotechnology, person, people, job, examine, research, research, laboratory, laboratory, science, science, science, science, science, medical, lab, lab, scientist, scientist, experiment, doctor, doctor, petri dish

Baanbrekend onderzoek naar insulineproducerende cellen in behandeling diabetes type 1

10 juli 2025 0
Darmmicrobiota van obese zwangere vrouw

Onderzoek naar interactie tussen darmmicrobiota en immuunreacties bij zwangere vrouwen met obesitas

27 juni 2025 0
nieuwe aanbevelingen in België

Nieuwe voedingsaanbevelingen voor de Belgische bevolking

17 juni 2025 0
eiwitten en bewegen bij afvallen

Specifieke voeding en beweging voor behoud van spieren bij afvallen

16 juni 2025 0
diabetes, elta, the meter, satellite express, pen, puncture of a finger, hands

Type 1 diabetes en spiergezondheid: leefstijl maakt het verschil, niet de ziekte

3 juni 2025 0
Hormonen beinvloeden darmmicrobioom bij vrouwen

Hormonen beïnvloeden darmmicrobioom van vrouwen

26 mei 2025 0
borstkanker komt vaker voor

Jongvolwassenen krijgen vaker kanker, vooral jonge vrouwen

14 mei 2025 0
koffie en kwetsbaarheid

Koffiedrinken kan risico op kwetsbaarheid bij ouderen verlagen

6 mei 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025