Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • 31 juli 2025

    Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

  • 30 juli 2025

    Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

  • 29 juli 2025

    Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

  • 28 juli 2025

    Obstipatie: dit fruit werkt het beste

  • 26 juli 2025

    Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

  • 25 juli 2025

    Werk in onderzoek: Dr. Annemiek van Wegberg

  • 24 juli 2025

    Het verbeteren van de zorg voor patiënten met chronisch darmfalen

  • 23 juli 2025

    Voeding, microbioom en immuunreacties

  • 22 juli 2025

    Factoren voor succesvolle dieetbehandeling van obesitas

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Promotie: Anorexia-nervosapatiënt voelt zich dikker en beweegt zich dikker
5 maart 2014 Uit

Promotie: Anorexia-nervosapatiënt voelt zich dikker en beweegt zich dikker

Door Majorie Former

Kenmerkend voor patiënten met anorexia nervosa is zij hun lichaam als dikker ervaren dan het in werkelijkheid is. Promovenda psychologische…

Pinda-allergie is te behandelen met pinda’s
18 februari 2014 Uit

Pinda-allergie is te behandelen met pinda’s

Door Majorie Former

Kinderen met een pinda-allergie kunnen behandeld worden met pinda’s. Dat blijkt uit een groot klinisch onderzoek in Cambridge. De Britse…

Te veel rood vlees verhoogt kans op darmkanker
24 januari 2014 Uit

Te veel rood vlees verhoogt kans op darmkanker

Door Majorie Former

Het eten van te veel rood vlees verhoogt de kans op colorectale kanker. Dat blijkt uit een studie van de…

Effecten van suiker in de hersenen
14 januari 2014 Uit

Effecten van suiker in de hersenen

Door Majorie Former

Wanneer je suikerrijke voeding verorbert, schieten je smaakpapillen, ingewanden en hersenen onmiddellijk in actie. Waarom we zo vaak hunkeren naar…

Malnucare opent winkel en adviescentrum in ondervoeding
16 december 2013 Uit

Malnucare opent winkel en adviescentrum in ondervoeding

Door Majorie Former

Op 11 december 2013, de Dag van de Ondervoeding, heeft MalnuCare in de Rivierenbuurt in Amsterdam Zuid een adviescentrum met…

Hogeschool van Amsterdam start onderzoek naar effectiviteit van de dietetiek
16 december 2013 Uit

Hogeschool van Amsterdam start onderzoek naar effectiviteit van de dietetiek

Door Majorie Former

In het onderzoeksproject DIEET staat de effectiviteit van de diëtetiek op korte en lange termijn centraal met de vraag hoe…

Blijven kauwen goed voor het geheugen van ouderen
9 december 2013 Uit

Blijven kauwen goed voor het geheugen van ouderen

Door Majorie Former

Het is heel belangrijk dat ouderen goed kunnen blijven kauwen. Dat blijkt uit het promotie-onderzoek van Roxane Weijenberg aan de…

Geel licht gezonder tijdens nachtdienst
5 december 2013 Uit

Geel licht gezonder tijdens nachtdienst

Door Majorie Former

Mensen die langdurig in ploegendienst werken, lopen gezondheidsrisico’s. De oorzaak ligt waarschijnlijk in een verstoring van het dag/nachtritme dat door…

TOP Foodlab lanceert nieuwe productlijn van vergeten groenten
3 december 2013 Uit

TOP Foodlab lanceert nieuwe productlijn van vergeten groenten

Door Majorie Former

TOP Foodlab, het open voedsel innovatie platform van de Wageningen Universiteit, heeft een lijn van producten ontwikkeld op basis van…

Kinderen zijn minder fit dan hun ouders
25 november 2013 Uit

Kinderen zijn minder fit dan hun ouders

Door Majorie Former

Over de hele wereld zijn kinderen ongeveer 15 procent minder fit dan hun ouders waren toen ze nog jong waren.…

Berichten paginering

Vorige 1 … 71 72 73 … 102 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

1 augustus 2025 0
Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

31 juli 2025 0
Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

30 juli 2025 0
Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

29 juli 2025 0
Obstipatie: dit fruit werkt het beste

Obstipatie: dit fruit werkt het beste

28 juli 2025 0
Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

26 juli 2025 0
Werk in onderzoek: Dr. Annemiek van Wegberg

Werk in onderzoek: Dr. Annemiek van Wegberg

25 juli 2025 0
Het verbeteren van de zorg voor patiënten met chronisch darmfalen

Het verbeteren van de zorg voor patiënten met chronisch darmfalen

24 juli 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025