Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 24 november 2025

    Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

  • 23 november 2025

    Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

  • 29 oktober 2025

    Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Smaakontwikkeling start al in baarmoeder
21 februari 2013 Uit

Smaakontwikkeling start al in baarmoeder

Door Majorie Former

Dr. Heymans: “Herhaald aanbieden is de sleutel tot ontwikkeling van smaak” Bekijk de preview van de NutriTorial Smaakontwikkeling van Nutricia.…

Overgewicht leidt tot vitamine-D-tekort
12 februari 2013 Uit

Overgewicht leidt tot vitamine-D-tekort

Door Majorie Former

Mensen met obesitas hebben een hoger risico op vitamine D-deficiëntie, Vitamine D is essentieel voor gezonde botten en andere functies…

Kom naar het Inspiratie-event Kind & Gezondheid 2013 op 5 april in Maarssen
11 februari 2013 Uit

Kom naar het Inspiratie-event Kind & Gezondheid 2013 op 5 april in Maarssen

Door Majorie Former

Op vrijdag 5 april 2013 organiseren Kikforkids en Nieuwsoverkindervoeding het eerste inspiratie-event Kind&Gezondheid 2013. Het event wordt georganiseerd om professionals…

Twee nieuwe WHO richtlijnen: zout- en kaliuminname voor kinderen en volwassenen
10 februari 2013 Uit

Twee nieuwe WHO richtlijnen: zout- en kaliuminname voor kinderen en volwassenen

Door Majorie Former

World Health Organization (WHO) heeft twee nieuwe richtlijnen voor de inname van natrium en kalium uitgebracht. Volwassenen en jongeren vanaf…

Weinig bekend over optimale diabeteszorg 75-plusser
8 februari 2013 Uit

Weinig bekend over optimale diabeteszorg 75-plusser

Door Majorie Former

Het is de vraag of de huidige behandelstrategieën bij patiënten met diabetes die ouder zijn dan 75 jaar, altijd de…

Bacteriële blauwdruk in babypoep hangt samen met huilgedrag
30 januari 2013 Uit

Bacteriële blauwdruk in babypoep hangt samen met huilgedrag

Door Majorie Former

Aan- of afwezigheid van bepaalde bacteriën in de poep van een tot twee weken oude baby’s hangt samen met hevig…

Kleinere hapjes hebben meer invloed op voedselinname dan afleiding
29 januari 2013 Uit

Kleinere hapjes hebben meer invloed op voedselinname dan afleiding

Door Majorie Former

Al eerder is aangetoond dat mensen minder eten als zij kleine hapjes eten en juist meer eten als zij zijn…

Diabetesepidemie wordt Alzheimer epidemie. Uitzending Labyrint (NTR/VPRO) 21 januari 2013
22 januari 2013 Uit

Diabetesepidemie wordt Alzheimer epidemie. Uitzending Labyrint (NTR/VPRO) 21 januari 2013

Door Majorie Former

Vet- en suikerrijke tussendoortjes versterken de behoefte aan eten en verhogen zo de kans op overgewicht meer dan alleen suikerrijke…

Link tussen overgewicht en artrose verhelderd
22 januari 2013 Uit

Link tussen overgewicht en artrose verhelderd

Door Majorie Former

Vetweefsel verandert de hoeveelheden adipokinen in het lichaam, die weer effect hebben op het beloop van artrose. Dat blijkt uit…

EFSA heeft nieuwe energienormen opgesteld.
15 januari 2013 Uit

EFSA heeft nieuwe energienormen opgesteld.

Door Majorie Former

De EFSA heeft op verzoek van de Europese Commissie nieuwe eisen voor energie-inname opgesteld voor volwassenen, baby’s en kinderen en…

Berichten paginering

Vorige 1 … 78 79 80 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

24 november 2025 Uit
Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

23 november 2025 Uit
Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

29 oktober 2025 Uit
Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 Uit
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 Uit
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025