Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 4 december 2025

    Richtlijnen Gezondheidsraad benadrukken belang van minder vlees en meer peulvruchten en noten.

  • 24 november 2025

    Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

  • 23 november 2025

    Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

  • 29 oktober 2025

    Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Overgewicht bij kinderen leidt tot dikke volwassenen
19 augustus 2014 Uit

Overgewicht bij kinderen leidt tot dikke volwassenen

Door Majorie Former

Snelle gewichtstoename tijdens de kinder- en tienerjaren verhoogt de kans op overgewicht op volwassen leeftijd. Dat blijkt uit de DONALD…

Biologische voeding is toch gezonder
15 augustus 2014 Uit

Biologische voeding is toch gezonder

Door Majorie Former

Biologische voeding bevat meer anti-oxidanten en minder giftige metalen en pesticiden. Dat concluderen onderzoekers van de Newcastle University op basis…

Aantal mensen met chronische ziekten stijgt in 2030.
8 juli 2014 Uit

Aantal mensen met chronische ziekten stijgt in 2030.

Door Majorie Former

Dementie is in 2030 de belangrijkste doodsoorzaak. Vier op de tien mensen zijn dan chronisch ziek. De prevalentie van vrijwel…

Verslag middagseminar ‘Voeding en probiotica in de mondzorg’.
27 juni 2014 Uit

Verslag middagseminar ‘Voeding en probiotica in de mondzorg’.

Door Majorie Former

Op 20 juni vond het middagseminar ‘Voeding en probiotica in de mondzorg’ voor mondhygiënisten plaats georganiseerd door Yakult. Louise Witteman…

Nederlanders gaan als eerste bezuinigen op vlees en pasta
25 juni 2014 Uit

Nederlanders gaan als eerste bezuinigen op vlees en pasta

Door Majorie Former

Iets meer dan de helft van de Nederlanders geeft aan te gaan minderen met bepaalde voedselproducten. Vlees en pasta zijn…

Consumentenbond ontmaskert superfoods
19 juni 2014 Uit

Consumentenbond ontmaskert superfoods

Door Majorie Former

De Consumentenbond heeft acht populaire superfoods onderzocht op voedingswaarden en claims. Conclusie: fabrikanten nemen het niet nauw met de waarheid.…

Door snacken neemt buikvet toe
12 juni 2014 Uit

Door snacken neemt buikvet toe

Door Majorie Former

Het vet in de lever neemt toe als je dagelijks tussendoortjes eet met veel suiker en vet. De lever wordt…

EFSA heeft nieuwe ADH voor jodium vastgesteld.
10 juni 2014 Uit

EFSA heeft nieuwe ADH voor jodium vastgesteld.

Door Majorie Former

De EFSA heeft nieuwe Europese ADH’s vastgesteld voor de inname van jodium. De ADH voor jodium is 150 microgram per…

Professor dr. Wim Saris van de Universiteit Maastricht krijgt Koninklijke Onderscheiding
5 juni 2014 Uit

Professor dr. Wim Saris van de Universiteit Maastricht krijgt Koninklijke Onderscheiding

Door Majorie Former

Op vrijdag 6 juni 2014 heeft loco-burgemeester Jan Gulikers in Maastricht een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan professor dr. W.H.M. Wim…

Boeiend congres over leefstijl en insulineresistentie
2 juni 2014 Uit

Boeiend congres over leefstijl en insulineresistentie

Door Majorie Former

Op vrijdag 23 mei organiseerde de stichting Voeding Leeft het 3e Arts en Voeding Congres over insulineresistentie in het LUMC…

Berichten paginering

Vorige 1 … 70 71 72 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Richtlijnen Gezondheidsraad benadrukken belang van minder vlees en meer peulvruchten en noten.

Richtlijnen Gezondheidsraad benadrukken belang van minder vlees en meer peulvruchten en noten.

4 december 2025 0
Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

24 november 2025 Uit
Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

23 november 2025 Uit
Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

29 oktober 2025 Uit
Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit

Inloggen

  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025